Montaj piatra naturala

Montarea pietrei decorative poate fi atat pentru interior si cat si pentru exterior. Se poate monta pe orizontala, in cazul pavajelor si pe verticala in cazul pietrei artificiale de exteior si interior. Ea poate fi montata pe orice tip de suprafata care este dreapta si nu are denivelari. Suprafetele pe care se poate monta piatra decorativa sunt: pereti interiori, pereti garduri, coloane la casa, pivnite, beciuri, fatade la case iar tipul de suprafata poate fi din beton, caramida, piatra sau BCA.

  1. Inainte de montajul pietrei decorative trebuie sa ne asiguram ca lungimea pe orizontala ne permite sa folosim 5 cutii de cartoncu piatra. Ne ajuta sa avem un timp mic de lucru si instalare si totodata primim un aspect natural al pietrei.
  2. Pe suprafata unde se va monta piatra decorativa putem aplica cu o pensula apa pentru a o umezi si la fel putem face si cu piatra. In cazul in care pe suprafata si pe piatra raman ramasite de dupa procesare este bine sa le curatam cu o perie de sarma.
  3. La inceput se vor potrivi elementele de pe colturi sau elementele unghiulare dupa care elementele decorative de langa geam, usa sau cornise. Montarea pietrei decorative incepe de la colturi si deschideri spre peretele neted. Se mai recomandata ca procesul d emontare sa inceapa de sus in jos, astfel evitati sa murdariti piesele ce vor fi instalate dupa aceea.
  4. Este indicat sa folositi adeziv special pentru montarea pietrei decorative si pietrei naturale, uramand desigur instructiunile de pe adeziv. Prima oara trebuie sa aplicati un strat de 5mm de adeziv pe peretele neted unde va fi aplicata piatra. Dupa care trebuie sa neteziti cu o spatula dintata adezivul. Se aplica un strat de adeziv si pe partea din spate placii de piatra. Dupa ce sau facut instructiunile de mai sus se poate monta placa de piatra pe perete prin apasare usoara si prin vibrare usoara a mainilor. Pentru o montare corecta este recomandat sa verificati de la prima piatra nivelul pe orizontala si pe verticala, ca sa obtineti un perete frumos aranjat si fara unghiuri de deplasare.
  5. In timp ce montati piatra trebuie sa fiti atenti sa fie cat mai apropiata de piatra deja instalata pe perete. Chiar daca ramane un spatiu, acela poate fi umplut cu o bucatica mai mica de piatra artificiala. Locul dintre imbinari cu cat este mai mic cu atat aspectul de piatra naturala va fi mai natural
  6. Daca montati piatra decorativa cu rosturi obligatorii trebuie sa urmati indicatiile producatorului, cel mai important lucru fiind grosimea rosturilor.
  7. Evitati pe cat posibil sa faceti rosturi verticale lungi, indiferent de metoda de placare si montare de piatra decorativa.

Cum depozitam piatra decorativa? Piatra decorativa trebuie depozitata la loc inchis si ferit de umeazala.

Cum sunt ambalate placile de piatra decorativa? Placile de piatra sunt ambalate in cutii de carton dupa care pe peleti din lemn.

Ce compozitie are piatra decorativa? Principalul ingredient din piatra decorativa il constituie cimentul alb, este usor de colorat si mentine aceasta culoare multi ani. Celelalte elemente din compozitie sunt: nisip spalat, argila expandata si margaritar.