Smart Home

Casa inteligentă este o locuință ce o poți monitoriza de la distanță cu ajutorul telefonului, tabletei sau al PC-ului. Facebook permite să faci share în mod real la ceea ce desfășori în viața de zi cu zi și nu cred că strică să ai o soluție în genul Smart Home ce-ți aduce alerte în timp real, imagini de acasă, un plus de securitate etc.

Pachetul Smart Home poate fi customizat în funcție de locuința fiecăruia (Ex: mai mulți senzori pentru uși și ferestre etc).

Este unitatea centrală ce adună informațiile furnizate de către fiecare senzor în parte și le trimite mai departe către server ce compilează datele și le trimit către utilizator în aplicațiile dedicate de pe iOS, Android etc.

Seamănă cu un router de generație mai veche, lipsesc antenele externe. În partea frontală are mai multe LED-uri ce oferă date legate de alimentare, GSM, Z-Wave, Ethernet, Wi-Fi, USB și service. În spatele său se află două butoane pentru WPS și Z-Wave, conectorul RJ-45, port USB, slotul pentru cartela SIM de dimensiuni clasice și jack-ul de alimentare la 12V.

Trebuie conectat la router-ul Wi-Fi de acasă prin cablul inclus în pachet, de altfel un cablu comun + alimentare cu energie electrică. LED-urile din partea frontală arată starea echipamentului.

Camera HLV sosește alături de stativ ce-i permite poziționarea pe o suprafață plană, cablu cu mufă RJ-45 la ambele capete plus adaptorul de 12V, șuruburi micuțe pentru prinderea în plan vertical. Consola centrală și camera Wi-Fi sunt singurele accesorii ce au nevoie să fie conectate la priză. Celelalte accesorii se bazează pe bateriile integrate ce le oferă autonomie de minim 1 an.

Stativul permite o rotire amplă, la 360 de grade în jurul punctului central. Ideea este că destul de ușor îi găsești o poziționare optimă spre a primi informații dintr-un anumit punct al casei, cel mai probabil de la intrarea în locuință. Merge a fi conectată pe fir la router-ul de acasă sau Wi-Fi, Smart Home Gateway preia feedul live și-l integrează alături de celelalte date furnizate de senzorii din pachet. Mă rog, este o cameră de tip IP. În spațiile întunecate folosește un LED infraroșu + microfon, ai partea și de sunet.

Fiecare senzor furnizat de către Fibaro ce folosește tehnologia Z-wave se deschide destul de ușor, astfel încât acumulatorii încorporați să fie schimbați de către utilizator, dar prin forma lor pot spune că nu-i găsiți în comerț sau cel puțin eu nu am găsit baterii de gen. Ar acoperi până la 30 de metri la interior și 50 de metri la exterior. Arată și temperatura la nivelul solului. Trimite alerte din momentul în care a fost mișcat, trag concluzia că dispune și de un senzor de mișcare încorporat.

Contactele aurii de la bază te anunță când nivelul de apă a ajuns la senzor. Presupun că de cele mai multe ori va fi instalat în baie sau la chiuveta din bucătărie, spațiile în care apa poate scăpa de sub control și nu-ți dorești ca să inunzi întreaga casă sau vecinii de la etajele inferioare.