Turnari sape

Sapa este reprezentata de un strat din mortar de ciment, ce se aplica pe santier direct pe stratul suport, cusau fara aderenta (pe foliede PVC), sau pe un strat intermediar de termoizolatie,astfel incat sa indeplineasca urmatoarele functii: - asigurarea unei anumite cote a pardoselii - posibilitatea aplicarii unei imbracaminti (strat de uzura) - sa preia si sa transmita stratului suport sarcinile statice.

Ltd Construct monteaza / toarna urmatoarele tipuri de sape: - Sape de egalizare / Sape termoizolante / Sape elicopterizate / Sape usoare perilitice

Va prezentam mai jos diferentele intre aceste tipuri de sape.

Turnarea sapelor Sape de egalizare

Sapa de egalizare este un suport pentru montarea oricarui tip de suport cum ar fi: mocheta, PVC, linoleum, pardoseli ceramice, pardoseli din piatra naturala sau din lemn. Functionalitatea si durabilitatea unei pardoseli, indiferenta de finisajul ce urmeaza a fi aplicat depinde in primul rand de executia si calitatea substratului - acesta fiind sapa de egalizare. De asemenea, in functie de destinatia finala a pardoselii (grosime de aplicare, interior, exterior) si de tipul de pardoseala finita ce urmeaza a se monta pe sapa de egalizare, trebuie alese atat materialele folosite, cat si tehnologia de executie (mortare traditionale, lianti speciali, mortare speciale, preparate sau nu in santierul de lucru).

Sape termoizolante

Sapa termoizolanta este recomandata pentru grosimi de 4-6 cm. Datorita masei scazute, sapa termoizolanta poate fi folosita si pentru podurile caselor, izolarea teraselor interioare sau exterioare. Sapa termoizolanta este superioara placarii cu polistiren, fiind de o rezistenta net superioara, nu este tasabila, nu este inflamabila si nu poate fi atacata de rozatoare. Sapa termoizolanta este formata dintr-un amestec de mortar cu bile de polistiren care se prepara in santierul de lucru cu ajutorul utilajelor speciale iar dupa turnarea sapei termoizolante intervine operatiunea de elicopterizare a pardoselii.

Sape elicopterizate / mecanizate

Principalul avantaj al turnarii sapei mecanizate este acela ca aproape toate operatiunile se desfasoara in mod mecanizat, scutind mult timp, efort fizic, numar de personal implicat, dar si economii financiare. Sapa clasica implica multe operatiuni manuale si mult efort fizic, ea fiind realizata in statiile de betoane si mortare. Sapa mecanizata se realizeaza direct in locatie, cu ajutorul pompelor speciale. Se poate transporta tot cu pompele pana la locul de turnare efectiv, iar turnarea sapei se face prin furtune. Furtunele se pot intinde de la pompe pana la distante de 150 m pe orizontala si 100m pe verticala. Dupa turnarea sapei, singura operatiune care se realizeaza manual este nivelarea acesteia, asigurandu-i-se orizontalitatea cu ajutorul unei nivele laser de precizie. Elicopterizarea sapei, o alta operatiune mecanizata, intervine in cazul turnarii sapelor clasice si are rolul de sigilare a peliculei exterioare si realizarea unei bune planeitati.

Avantajele sapei mecanizate:

  • Nu necesita strat protector de sapa densa pentru aplicarea pardoselii
  • Rezistenta termica de 4 ori mai mare decat a unei sapa dense (nisip cu ciment)
  • Permite lipirea membranei hidroizolante atat cu adeziv cat si cu flacara
  • Material usor, fonoizolant
  • Permite prepararea si aplicarea mecanizate cu mare productivitate (pana la 300 mp/zi/pompa)
  • Permite un grad inalt de finisare mecanizata ( elicopterizare )